keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kirppislöytö

Lopultakin kotini läheltä löytyy hyvä kirpputori, SPR:n Kontti. Siitä on hetkessä tullut lempparikauppani, kolmesta syystä. Ajatus kierrättämisestä ja ekologisuudesta nyt kuuluu olennaisesti kirppariostoksiin. Samoin se, että ostokset eivät paljon kukkaroa köyhdytä, mikä opiskelijalle on sangen tärkeä juttu. Kolmanneksi pidän tärkeänä sitä, että kirppis on nimenomaan SPR:n eli sinne kantamani roposet koituvat jonkun apua tarvitsevan hyväksi.

SPR kertoo, että Vantaan Kontti-myymälän tuotosta käytetään
50% ohjelmatyöhön SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin alueella
25% katastrofirahaston kartuttamiseen
25% Kontti-ketjun kehittämiseen

Kontti-kirppikseltä löytää tarvitsemansa helposti, sillä astiat, kodintekstiilit ja vaatteet on sijoiteltu myymälään värien mukaan. Muutenkin paikalla vallitsee muista kirppareista poiketen kuri ja järjestys. Tietynlainen penkomisen riemu on pois mutta toisaalta etsimänsä asiat on todella helppo löytää. Kirjojakin löytyy runsaasti, samoin leluja ja (rumia) huonekaluja.

Omia ostoksiani ovat olleet mm. tinakulho, Fauna-lasiston kaksi kaunista pikaria, itselleni kesän suosikkimekko ja lapsille kumisaappaat, Marimekon kauppakassi ja teräksinen leivontakulho.



Kontti löytyy kaikista suurimmista kaupungeista ja jos muutkin myymälät ovat yhtä hyviä kuin Vantaan Kontti niin en voi kuin onnitella SPR:ää loistavasta konseptista. Loistavaa myymälöissä on sekin, että paikan päällä pakataan vaatepaaleja katastrofialueille lähetettäväksi. Lapsillekin konkretisoituu paalien pakkaamista seuratessa, että jossakin on oikeasti apua tarvitsevia ihmisiä - ja että jokainen meistä voi auttaa. Vaikka tuomalla omia pieneksi jääneitä vaatteitaan keräykseen tai ostamalla sen tosi makeen poliisiauton sieltä Kontin leluhyllystä.

Vantaalta löytyy myös äskettäin avautunut Kierrätyskeskuksen suurmyymälä. Vierailun arvoinen paikka sekin, mutta Kontti vie kyllä kirkkaan voiton. Mukavia ostosretkiä teillekin!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti