tiistai 17. huhtikuuta 2012

Mielenrauhaa tiskiräteistä

Joskus ajatukset poukkoilevat, kiire vaivaa ja mieli ei osaa rauhoittua sitten millään. Kun huomaan, että olen hermostunut ja kiukkuinen, tyynnytän mieleni virkkaamalla. Valitsen silloin mahdollisimman yksinkertaisen työn ja annan yksitoikkoisen, toistuvan liikkeen toimia meditaation tavoin. Parhaiten pääsen rauhan lähteille virkkaamalla tiskirättejä. Meditaatiota ja tiskirättejä ei ihan äkkiseltään osaa liittää toisiinsa mutta yhdistelmä toimii, usko pois. Tai kokeile itse:

50 g kerä Hjerte Garnin Blend bamboo -lankaa
nro 3 virkkuukoukku

Virkkaa makusi mukaan 35-40 ketjusilmukkaa. Virkkaa jokaiseen silmukkaan pylväs, käännä työ ja jatka samaa rataa, kunnes työ on neliön muotoinen. (Muista virkata jokaisen käännöksen jälkeen se ihan ensimmäinenkin hankala silmukka.) Voit vielä virkata koristereunuksen kuten kuvan vaaleanpunaisessa tiskirätissä, tehdä ripustuslenkin tai mitä ikinä sitten haluatkin.


Neulomalla tiskiräteistä tulee mielestäni rumempia ja venyviä. Kuvassa tiskialtaan reunalla on kierrätetystä hamppu-puuvillalangasta neulottu rätti, mutta se ei ole lainkaan niin kiva kuin virkatut sisarensa. Virkkaamisessa on vielä se etu, että hallitset kerrallaan vain yhtä työvälinettä ja yhtä silmukkaa. Mielen tyynnyttämisen kannalta sillä on ratkaiseva merkitys.

Tiskirätit ovat käytössä todella toimivia, konepesun kestäviä ja kaikin puolin mukavia. Ne aivät ala haista kuten wettexit sun muut normirätit ja pysyvät siisteinä hämmästyttävän kauan. Luulin tarvitsevani monta vararättiä jatkuvien konepesujen ajaksi mutta enpä tarvitsekaan, yksi rätti riittää.

Nyt minulla on sitten pino rättejä ja ajoittain sitä mielenrauhaakin. Keksin, että annan tiskirätit lahjaksi tarhan tädeille ja opettajalle, jotakin pientä kun on kevätjuhlien aikaan mukava kääräistä pakettiin. Varastojen tyhjennyttyä saan taas hyvän syyn virkata rättejä lisää ja pian olen tyyni kuin buddhalainen munkki...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti