maanantai 16. huhtikuuta 2012

Katse ylöspäin

Meillä jokaisella on esikuvia. Tarve ihailla jotakuta, katsella vähän yläviistoon, kunnioittaa. Nuorena esikuvaksi kelpasi kenties suosikkiyhtyeen laulaja tai vastavalittu Miss Suomi. Näin vanhemmiten vaatimustaso nousee mutta esikuvan tarve ei heikkene.

Esikuvien avulla on mielekästä peilata omia mielipiteitään, saada niille tukea tai - mielestäni parhaimmassa tapauksessa - haastetta. Olenko oikeasti sitä mieltä kuin olen? Entä jos ajattelisinkin toisella tavalla? Osaisinko ja haluaisinko minäkin elää elämääni noin, tuollaisiin ajatuksiin luottaen? Uskaltaisinko ylipäätään luottaa itseeni ja ajatuksiini vai eläisinkö vain ennakko-odotusten mukaan? Millainen elämä minulle on tarkoitettu?

Kenen jälkiä sinä seuraat?

Minulla on tällä hetkellä kaksi esikuvaa ylitse muiden. He ovat hidastamisen ja kohtuullistamisen edelläkävijöitä, monelle jo tuttuja nimiä, järkeviä ja älykkäitä naisia. Heidän blogejaan seuraan säännöllisesti ja heidän kirjansa olen lukenut moneen kertaan. Joka kerta löydän jotakin uutta pohdittavaa ja tavoiteltavaa. On myös mielenkiintoista seurata, millaiseksi heidän elämänpolkunsa hiljalleen muodostuu. Suosittelen sinullekin!
http://pientaelamaaetsimassa.blogspot.com/
http://www.kaarinadavis.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti