keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Paljon onnea vaan...

Ystäväperheen tytär täytti viime viikolla 18 vuotta. Sain ilon ja kunnian leipoa 40 juhlavieraalle kakun. Kaunis ja lahjakas nuori neito on vuosia soittanut selloa ja harrastuksen toivottiin näkyvän kakussakin. Päivänsankari itse oli toivonut suklaakakkua, joten kakku on suklaata pohjasta pintaan. Kokonaisuudessaan sain ujutetuksi tummaa suklaata leipomukseen 1,5 kg:n verran. Sellon kaulan katkaisua pehmentävät pihlajan, kielon ja neilikan kukat sekä jättipoimulehden ja mustaherukan lehdet.

On hienoa päästä kokeilemaan taitojaan ja tehdä jotakin, mitä ei ole ennen tehnyt, yrityksen, erehdyksen ja hurjan miettimisen kautta. En tykkää elää tiukan kaavan mukaan, enkä edes leipoa kakkua tarkasti ohjetta seuraten. Luovat ratkaisut, ne pitävät mielen virkeänä ja sopivasti jännitystä yllä niin leipoessa kuin elämässä ylipäätään.

Vielä kerran: Onnea, Naomi!

Kuva: Lasse Wuori

4 kommenttia:

  1. Onpa hieno kakku! Varsinainen taidonnäyte, mutten kyllä yhtään ylläty, kun tiedän että pystyt lähes mihin tahansa ;-) Onnekas Naomi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos NiinaK!
    Kaikkien lukuisten blogiini kommentin lähettäneiden kesken on arvottu yllätyspalkinto ja onnetar valitsi voittajaksi sinut. Tervetuloa perheen kera noutamaan palkinto mökiltä heinäkuun aikana :) Säilyköön palkinto siihen saakka salaisuutena.

    VastaaPoista
  3. Pidetään mielessä. Ihanaa juhannusta teille, arvatenkin vietätte sen mökillä :-)

    VastaaPoista
  4. Hei taas! Taitaa heinäkuu loppua, ennen kuin ehdimme mökillenne vierailulle. Enää pari päivää jäljellä ja olemme kovin kaukana Lemmenjoella... Ehtisikö syksyn tullen lunastamaan palkinnon? ;-) Sillä välin voit käydä katsomassa meidän kuulumisia blogistani: http://rimpsujaraita.blogspot.fi/

    VastaaPoista