tiistai 8. toukokuuta 2012

Munia ja pekonia

Kun aamulla hiippailen alakertaan, ajattelen ensimmäiseksi munia ja pekonia. Meillä ne eivät löydy jääkaapista vaan keittiön ikkunan takaa. Bacon and eggs, historiallinen narssilajike, avaa kohta nuppunsa. Butter ja eggs on jo kukassa, samoin Sophie's choice ja monet muut historialliset suosikkini. Yritän saada niistä parempia kuvia mutta kukkien kuvaaminen on vaikeaa, olen huomannut. Tai sitten kamerani on huono tai sitten joku ei ole lukenut käyttöohjetta.

Butter and Eggs

Joka tapauksessa, jos olet kiinnostunut vanhoista sipulikukkalajikkeista, vieraile ehdottomasti Villiniityssä. Siellä kannattaa käydä paitsi verkkokaupan kautta myös ihan livenä, sillä Villiniityn myymälä sijaitsee Loviisassa. Kaupungin nimen maininta kilkattaa kelloja paitsi puutarhaihmisten myös vanhoista taloista pitävien korvissa. Loviisan vanhoihin taloihin ja keväisiin puutarhoihin pääsee tutustumaan jälleen. Suosittelen lämpimästi! Edellisissä postauksissa on ainakin pari viime kesänä loviisalaisissa puutarhoissa otettua kuvaa. Selailen kuvakansioitani näin keväällä usein ja etsin ideoita omaan, vielä nuoreen puutarhaani, josta toivon mukaan muotoutuu edes lähellekään niin kaunis ja miljööseen sopiva kuin monessa loviisalaisessa kodissa on.

Valkovuokkoja ja viime keväisiä ruukkunarsisseja
Tänään marttaydistyksemme järjestää kylällämme ja lähialueilla siivoustalkoot. Mukaan tulee marttojen lisäksi partiolaisia, vanhempainyhdistyksen väkeä ja toivon mukaan muitakin alueen asukkaita. Yhdessä puuhaileminen tekee hyvää ja antaa arkeen iloa. Kuinkahan monta säkillistä roskia saamme kasaan kaupungin pois kuljetettavaksi?

Suosikkini kirjopikarililja aukaisee pian nuppunsa.
Vielä muutama päivä, niin tuomessa näkyy valkoista!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti